Het effect van yoga op je leven

Yoga werkt allereerst in op je fysieke conditie. Door je in bepaalde poses te wringen, kneed je als het ware je organen. Er vindt meteen zelfontgifting plaats. Als je gedurende een uurtje yoga bewust zuurstof (dit is energie of prana of chi of ki) in je lichaam brengt, laadt je lichaam zich meteen op.

Wanneer je je yogabeoefening wekelijks of dagelijks herhaalt, richt je je aandacht op je lichaam. Voor een bepaalde tijd zijn je gedachten niet meer bij je dagelijkse zorgen of emoties. Je schenkt kostbare tijd aan je lichaam. Dit heeft een direct mentaal effect. Je gaat makkelijker om met moeilijke uitdagingen, je laat sneller los, je maakt je minder zorgen, je voelt je liefdevoller…

Yoga helpt je jezelf te verbinden met een hogere kracht. Het woord yoga betekent letterlijk “unie”. Wanneer je yoga juist beoefent, gaan je lichaam, geest en ziel op één lijn staan met de oneindige intelligentie.

De Magie van Yoga

Wanneer je dieper in contact komt met jezelf en jezelf leert te vertrouwen, dan ervaar je de magie van yoga. 

-Yoga geeft je de kracht om te groeien over de door onszelf opgelegde begrenzingen heen.
-Yoga onthult onze verbondenheid met alles in het universum.
-Yoga opent je hart.

Langzaamaan wordt ook de band die je hebt met de andere mensen in de groep sterker. Wij hebben het geluk om mensen in onze groepen te krijgen die heel respectvol met elkaar omgaan, die erg openstaan voor nieuwe ideeën, die bewust aan zichzelf willen werken, die beseffen dat yoga hen ‘een sterkere jij‘ maakt.

Het is merkwaardig hoe groot de transformatiefactor van yoga is.

Yoga is magisch. Je hoeft niet bij een therapeut te gaan. Je hoeft niet te gaan nadenken over je gedrag of emoties. Yoga werkt vanzelf.

We kunnen met overtuiging zeggen dat yoga de obstakels die je levensstroom verhinderen, helpt te verwijderen. Het helpt je een completere uitdrukking van jezelf te worden.

Yoga heeft ook ons leven veranderd. We zijn ons goed gaan voelen in ons vel, onze onzekerheden verminderden meteen heel sterk, we doorzagen elkaars karakter. We kwamen dichter bij onszelf en dichter bij elkaar. We werden ons bewust van onze plaats in dit leven. We zijn beginnen genieten van het leven zelf!

Ook bij andere yogi’s hebben we de enorme impact opgemerkt sinds ze met yoga begonnen. We kennen yogi’s die van hun verslavingen af geraakten, yogi’s die volledig genazen van ernstige ziekten, yogi’s die agressie afzwoeren, yogi’s die kindertrauma’s verwerkten, zelfs een yogi die uit haar verlamming raakte en begon te stappen.

 

Yoga, de transformatiefactor

Add to cart