Start yoga

Start yoga is voor mensen die interesse hebben voor de magie van yoga. Deze reeks is de introductie van de basic of dynamic les.

Je leert de basisprincipes van yoga aan:
-lichaamsposes,
-de yoga-ademhaling,
-de bandha’s (de verschillende spierslotjes),
-de focus en
-het ritme.

Slow yoga

Voor slow yoga heb je geen voorkennis nodig. Je hoeft geen reeks Start Yoga te volgen. We werken binnen de comfort zone van het lichaam. We richten onze aandacht op ontspanning zodat de processen van ontzuring en ontgifting in het lichaam worden geactiveerd. De vrije radicalen die de ontstekingen in ons lichaam veroorzaken, worden in harmonie gebracht. 

De slow methode geeft ons de tijd om het lichaam opnieuw te voelen, in plaats van automatisch te reageren. Door een harmonische ademhaling in combinatie met een trage beweging, openen we stijve spieren en weefsels, zodat het lichaam weer zijn natuurlijke doorstroming kan vinden. Zowel mentaal, lichamelijk als emotioneel worden de systemen op elkaar  afgestemd en geharmoniseerd.  

Basic yoga

Basic yoga is een yogastijl die voor iedereen toegankelijk is. De beweging gaat rustig en vloeiend over van de ene pose in de andere. De aandacht gaat naar de ademhaling in elke pose of elke overgang. Elke reeks begint met de zonnegroet, verloopt dan in staande en zittende lichaamshoudingen en eindigt met herstellende houdingen. Basic yoga focust op deze drie aandachtspunten:

  • lichaamshouding – āsana – met gebundelde spierkracht – bandhas 
  • gelijkmatige ademhaling – ujjāyi
  • strak gerichte blik – dṛṣṭi

Deze drie  punten zorgen ervoor dat de yogi in een bewustzijnstoestand tussen lichaam, geest en ziel terechtkomt. Als het juist wordt uitgevoerd, vinden een mentale zuivering en ontwaken plaats.

 

Dynamic yoga

In de lessen Dynamic yoga geven we de vorm Ashtanga Yoga. Het is deze stijl die Sitti en Lot in 2009-2011 in Mysore, India aanleerden.

De stijl wordt volledig aangeleerd volgens de methode van Sri K J Patthabi Jois. De Mysore-style (self-practice) wordt afgewisseld met led classes.

 Deze stijl is voor mensen die graag yoga sportief combineren of voor mensen die graag evolueren in hun yoga beoefeningen. Deze stijl is uitdagend. 

Add to cart