DE ALFA-GENERATIE

We laten onze superkrachten ontluiken

Elke woensdag stimuleren we de kinderen van de ‘Alfa-Generatie’ om hun zelfvertrouwen te ontwikkelen. Zo worden ze volledig hun ‘ware ik’ en worden ze gezonder, sterker en moediger. We wensen ieder kind een veilige groei waarbij ze hun eigen natuurlijke superkrachten kunnen ontplooien.

De Alfa-Generatie wordt opgedeeld in 2 groepen en gaat wekelijks door op woensdagnamiddag tijdens de school.
– groep 1: van 14u30 tot 15u30, leeftijd 6-9 jaar
– groep 2: van 15u30 tot 16u30, leeftijd 9-13 jaar

De geheime recepten voor hun superkrachten

Beweging/dans

Bewegingsexpressie en dans zijn een fundamentele menselijke behoefte. Dit onderdeel richt zich op kinestetische intelligentie. Dit is de ontwikkeling van motorische vaardigheden, coördinatie en ruimteoriëntatie.
Structuren: Bewegingslessen, hedendaagse dansen, choreografiën, aangepast klassiek ballet. De kinderen verbeteren hun coördinatie en hun ruimteoriëntatie. Ze leren muzikale patronen herkennen.
• Contactimprovisatie/verbeelding: Creatieve oefeningen om een eigen manier van bewegen en dansen te voelen en te ontdekken.
Vrijheid: Dynamische vrije dans om lichamelijke conditie op te bouwen en spanningen los te laten.

Yoga/Mindnovation

Yoga en mindnovation (innovatie van de geest) zijn voor de kinderen een onderdeel om hun emotionele intelligentie te verbeteren en hun gedachten te regelen. 
Ademhaling: Deze technieken maken de kinderen rustiger. Hierdoor gaan ze in direct contact met hun gevoelens. De kinderen passen dit snel toe in hun dagelijks leven. 
Yoga-houdingen: Geometrische poses om het lichaam tot op celniveau gezond te houden en in evenwicht te brengen.
Mindnovation: Meditatietechnieken die de geest rustig maken. Ze harmoniseren en optimaliseren de verschillende hersendelen. Dit ontwikkelt de emotionele intelligentie van de kinderen.

Drama/spel

Acteren helpt de kinderen hun verbeelding te verruimen en geeft hun een nieuwe kijk op hun manier van denken, praten en communiceren.
Ze leren wat intra-persoonlijke intelligentie is. Ze leren ook wat inter-persoonlijke intelligentie is. Door drama en spel leren kinderen gemakkelijker hun luistervaardigheid te versterken en hun samenwerking te stimuleren. 
Gevoelens: Spelen en ontdekken van menselijke gevoelens. Door middel van spel steunen ze elkaar om beter positieve en negatieve reacties uit te diepen en te begrijpen. 
Stem en woordenschat: Oefeningen waarbij klank overgaat in woorden om gevoelens uit te drukken. Kinderen breiden hun woordenschat uit.

Add to cart