Wat is het verschil tussen ontspanningsmassage en Thaise massage?

Thaise massage harmoniseert lichamelijke en energetische aspecten. Ze helpt spieren te ontspannenweefsels en gewrichten soepel te maken en pijn te verlichten. Thaise massage werkt diep in op de energielijnen van het lichaam en brengt je tot een intense staat van rust waarvan je nog dagen nageniet. Het stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem. Thaise massage wordt door de kleren gegeven.

Thaise massage is een techniek die in Thailand al 2500 jaar met respect doorgegeven wordt van leraar op leerling. In Thailand vervangt massage zowel kinesitherapie, osteopathie als psychotherapie.

Een ontspanningsmassage (elders) heeft als doel spanning en stress in het lichaam te verminderen. Het wordt uitgevoerd met langzame en vloeiende bewegingen, met gebruik van olie en het werkt enkel op de buitenste lagen van het lichaam.

Is Thaise massage pijnlijk?

Thaise massage is niet pijnlijk wanneer deze correct wordt toegepast. Bij traditionele Thaise massage wordt pijn net verlicht.

Wie geeft de massage?

Sinds 2011 geeft Lot wekelijks Thaise massages bij Bodhi.
Lot volgde in 2009 – 2010 – 2011 les aan de school voor traditionele Thaise massage Wat Po in Bangkok en Chiang Mai. Ze maakte haar eerste cursus af met felicitaties van haar leraars omwille van “het juist gevoel op de energielijnen” en werd aangespoord om zich te verdiepen in de Thaise massage. Ze studeerde in 2011 af in Thai Massage Therapy. Daarnaast volgde ze ook de cursussen Thaise oliemassageThaise voetmassage en Thaise babymassage

De massage was voor mij een unieke ervaring die me diep raakte. Ik werd er emotioneel van. Is een aanrader voor ieder die binnenin wat rust zoekt.
Wendy
Psycholoog
Add to cart