L1080067 copy

Waarom yoga volgen?

Sitti:

Yoga heeft me geholpen om uit een donkere put te komen. Rond mijn 21ste zat ik vast in een destructieve levensstijl als drugsverslaafde. Door de drugs was ik op emotioneel en psychologisch niveau zeer onzeker, onvoorspelbaar en onaardig. Mijn lichaam was het ene moment te mager en het andere moment had ik een overgewicht. Ik had geen woning, geen job, geen geld.
Ik gaf de schuld van mijn ellende aan mijn familie, leerkrachten, vrienden en de overheid. Elke dag ging ik dieper en dieper in de donkere put van onheil, ongeluk en armoede. De verslaving, de onzekerheid en de eenzaamheid hebben me bijna mijn leven gekost.

Op het dieptepunt van mijn duisterheid, gebeurde er iets met mij. Ik kwam tot het besef dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn ellende. Ik begreep dat ik zelf onbewust gekozen had om met zielenpijn te leven. Ik begon mensen te vergeven. Het was een enorm psycho-mentale verschuiving en een spirituele ontwaking in mijn leven. 

Na deze “ dark night of the soul”  begon mijn leven geleidelijk te veranderen. Kort daarop ontdekte ik yoga. 

Door yoga heb ik de wereld rondgereisd als professionele hedendaagse danser en op het podium staande ovaties ontvangen. Ik heb de frisse lucht ingeademd in de bergen van Peru en ik heb gedoken in de oceanen in Afrika. Mijn nieuwe levenspad werd magisch en heeft me aangetoond dat zelfs ik het kan en dat ik geweldig ben! 

Na mijn 2- jaar lange studie in het KPJAYI-instituut in India samen met Lot, heb ik me verdiept in studies en onderzoek naar kwantumfysica, neurocardiologie, jongeren en gezondheid, growth-mindset en in  verschillende ademhalingen en meditatietechnieken. Vandaag sla ik continu een brug  tussen eeuwenoude wijsheid en de daarmee samenhangende nieuwe wetenschappelijke technologieën.

Lot:

Als ik geen yoga zou gestart zijn in mijn leven, dan zag ik er vast helemaal anders uit. Ik was een stresskip en mijn emoties liepen een loopje met me. Ik had vast een stress gerelateerde ziekte gehad op deze dag.

Door yoga te doen, voel ik me jong, sterk en soepel. Ik adem rustig. Ik heb veel zelfvertrouwen.
Ik heb meer oog voor details in mijn leven en ontwikkel een sterke intuïtie en inzichten. Ik omarm spontaniteit.

“De intuïtieve geest is een heilig geschenk en de rationele geest is een trouwe dienaar. We hebben een samenleving gecreëerd die de dienaar eert en het geschenk is vergeten.”-  Albert Einstein

Yoga heeft mij getransformeerd. Ik ben rustig geworden, ik heb mijn ware aard kunnen ontplooien en ik ben een leukere mens geworden.
Yoga is een deel van mijn leven geworden. Het is mijn gids die me geconnecteerd houdt met het grotere geheel. Door yoga kan ik meer in het hier en nu zijn. Ik ben mee met de flow.

“The Only Constant in Life Is Change.”- Heraclitus

De grootste les die yoga me geeft is “loslaten”. Yoga blijft het me voorschotelen waarschijnlijk tot het moment waarop ik sterf. Ik heb het gevoel dat het leven begint als je je overgeeft.

Overgave is iets heel moois. Het is “stoppen met forceren van oplossingen voor situaties die je niet onder controle hebt”. Het is “vertrouwen dat er een Goddelijke kracht is die voor alles zorgt op een perfect georkestreerde manier.”

Het is mijn wens om “overgave” te leren aan mijn yogastudenten.

Add to cart