Kort traject HET ONTVOUWEN EN HELEN VAN JE INNERLIJKE KIND

oktober 2024 - januari 2025

Tijdens dit intensieve, korte traject zal je volstrekt veilig je innerlijke kind ontmoeten. Je zal je ermee verbinden en het een nieuwe ruimte geven. Hierna ga je groeien in de multi-dimensionaliteit van je wezen (en van het kind tot volwassenen).          

De opleiding omvat het ontwikkelen van emotionele intelligentie, het oplossen van trauma en inbreuk, self-healings- & groepshealingstechnieken en het transformeren van destructieve onbewuste patronen. In deze diepgaande persoonlijke ontwikkeling bied ik je een unieke toepasbare combinatie van: 

PROGRAMMA

BODY-MIND CENTREREN

 

 • Ademhalingsoefeningen
 • Intrinsieke spieren stimuleren
 • Yoga poses
 • Stem & klank
 • Energiecenters harmoniseren
Bij “body-mind centreren” richten we onze aandacht naar de verschillende lagen van ons bestaan. Zoals een ui, bestuderen we de menselijke lagen via lichaamswerk, psyche-ratio, energiesystemen en de daarbij horende levensfacetten. Elk laag heeft een bepaald geheugen opgeslagen vanaf het prille begin tot op heden. We leren toepasbare bewustwordingsinstrumenten om de fundamentele reis van je innerlijke kind te ontwikkelen. Als een kompas navigeert je inzicht in jouw gehele persoonlijke groeiproces.
 
De verschillende technieken geven tastbare ervaringen en resetten ons geheugen en bestaan.

EIGENWAARDE HERONTDEKKEN

 

 • Emotionele intelligentie vervaardigen
 • Waarneming – voelen – actie
 • Drama/theaterspel
 • Groepshealing
 • Sharing & groepsproces

Er is veel ruimte om je innerlijke kind te ontvouwen. In dit deel steunen we elkaar om je persoonlijke obstakels een stap verder te overbruggen. Hier creëren we een veilige ruimte om je tedere kwetsbaarheid gezien en gehoord te laten worden. Tijdens drama en theaterspel  ondersteunen we elkaar om inzicht te verstrekken in je persoon. In combinatie met het deel “Body-mind centreren” geeft dit je toegang om je lichaam waar te nemen en in jouw voelen te verankeren. We leren hoe we onze emoties toepassen, zonder in de emotie te struikelen. Hierdoor kan je holistisch “waarneming – voelen – actie”  verwerven. 

HET ONBEWUSTZIJN TRANSFORMEREN

 

 • Meditaties
 • Hart & hoofd harmonisatie
 • De zeven spiegels van de relaties (de Essenen)

“De mensen in ons leven zijn onze spiegel.”  Deze gekoesterde oude wijsheid van de Essenen bevatten een diepgaande fundamentele bron om het onbewustzijn te begrijpen. We zullen het diep gaan bestuderen, ervaren en analyseren.
Tijdens meditatie leren we aanwezig in het moment te zijn. We houden onze neutrale waarnemer in het heden, terwijl we ons onbewustzijn observeren.
Andere meditaties waaronder hart & hoofd harmonisatie leren ons om soms onbegrijpbare situaties of dromen in ons leven beter te begrijpen, om te leren destructieve emoties te reguleren en te handelen. 

“Elk moment van ons leven wordt de werkelijkheid van onze innerlijke waarheid (wat we zijn geworden) weerspiegeld door handelingen, keuzes en taal van degenen om ons heen.”

PRACTISCHE INFO

Dit traject vormt één geheel en wordt gegeven op 7 zaterdagen van 14u van 17u met theepauze en versnaperingen.
De lesdagen kunnen niet apart genomen worden.
Het traject wordt gegeven voor een kleine groep van 15 personen.

Inschrijven kan vanaf juni 2024.
Contante betalingen worden toegelaten en op een afsproken moment voor 31 augustus 2024 betaald.

Data: zaterdagen: 5 oktober, 19 oktober, 9 november, 23 november, 7 december, 11 januari, 25 januari

De prijs voor het traject is 650€ 

Annuleren kan niet meer vanaf 31 augustus 2024.

Bij afwezigheid van 1 van de lesdagen, wordt geen terugbetaling gedaan, noch een geruild met een ander workshops.

Workshop OPTIMAAL ADEMHALEN

Dit leer je in de workshop:

Theorie:
– De neurogische en biochemishe functies van het lichaam
– De psycologie van angst en stress
– De misvatting van de ademhaling in onze generatie

Praktische oefeningen:
– vrijmaken van luchtwegen en bloedcirculatie verbeteren
– het middenrif vrijmaken
– subtiel ademen
– lichamelijke conditie verbeteren en energie verhogen
– verbeteren van ademhalingsstoornissen tijdens de slaap
– leren angst en stress te verlichten
– luchtwegenstoornissen herstellen
– Jouw VO2 max optimaliseren

Leer je ademhalingspatronen opnieuw herstellen en optimaliseren.​

Ademen is één van de belangrijkste vitale functies van het lichaam. Door functioneel te leren ademen kunnen de luchtwegen openen en binnen enkele minuten een “directe”, verbeterde bloedcirculatie ervaren. Dit alleen vertelt de vitale relatie die jouw dagelijkse ademhaling heeft in je leven. Bovendien kan een goeie ademhalingsvaardigheid stress en paniekaanvallen stilleggen, een ongeluk of een trauma snel herstellen en chronische pijn ontmantelen. Functionele ademhaling omvat in- en uitademen door de neus. De ademhaling is licht, regelmatig en moeiteloos met een primaire beweging vanuit het middenrif.

De methode is direct. Binnen een paar dagen ervaren we opmerkelijke verbeteringen in ademhaling en gezondheid. Dit resulteert in een vlottere ademhaling, een diepere slaap, meer energie, minder astma en minder neusverstopping en in combinatie met een groot gevoel van kalmte. De oefeningen zijn eenvoudig en dienen voor alle volwassenen, ongeacht leeftijd of staat van gezondheid, en voor alle kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar.

De methode is ontworpen om effectief een aantal ademhalingsproblemen te verbeteren:

• Luchtwegen: astma, ontsteking van het neusslijmvlies, emfyseem, hooikoorts
• Biochemisch: stoornissen in cholestrol en insuline, hyper&hypotensie
• Neurologisch: angst, hyperventilatie, migraine, stress en paniekaanvallen
• Geestelijk: chronische vermoeidheid, irritatie, obesitas, gebrek aan concentratie
• Ademhalingsstoornissen tijdens de slaap: slapeloosheid, snurken, centraal/obstructief slaapapneusyndroom

Workshop HOOFD & HART HARMONISATIE

Er speelt zich een dialoog af in ons, op ieder moment in ons dagelijkse leven. Het is ongetwijfeld één van de meest vitale communicaties die we voeren. De dialoog gebeurt in stilte en meestal onbewust. Het is een onafgebroken, op emotie gebaseerde conversatie, waarbij signalen gestuurd worden van het hart naar het hoofd. Deze emotionele signalen bepalen de chemische stofwisseling in het lichaam. Ze beïnvloeden onze zelfperceptie, onze reacties, onze besluitvaardigheid en onze waarneming van anderen en van onze omgeving. Ze conditioneert ook de talrijke anderen energieën, uitputtende gedragspatronen, gedachten en prestaties.

In deze workshop zal je leren hoe je:

– stressverlichtende hormonen verhoogt zoals: oxytocine, DHEA, dopamine
– antistoffen boost voor het immuunsysteem tegen infectie, virus en ziekte
– emotionele helderheid behoudt te midden van de chaos.
– gezonde en efficiënte besluiten neemt
– mentale en intuïtieve topprestaties neemt
– de hartslagvariabiliteit voor een lange levensduur verbetert
– korte & lange termijn geheugen stimuleert
– alle hersenfuncties harmoniseert
– oude patronen en trauma’s loslaat

Wat de wetenschap ontdekte over het hart:

Wetenschappers ontdekten nieuwe informatie over het hart waaruit blijkt dat het hart veel complexer is dan we ooit hadden gedacht. Wetenschappelijk bewijs toont dat het hart ons emotionele en intuïtieve signalen stuurt om ons te helpen bij het navigeren door ons leven. Het hart pompt niet enkel bloed rond, het stemt systemen in het lichaam op elkaar af, zodat ze in harmonie met elkaar functioneren.

“Het hart heeft het vermogen om rechtstreeks met de hersenen te communiceren, het onthoudt en neemt veel beslissingen zelf. Het hart stuurt vitale informatie naar de hersenen wanneer de hersenen niet in staat zijn de informatie te berekenen. Het hart synchroniseert, onderscheidt en helpt ons bij het nemen van cruciale beslissingen.”

Nieuwe ontdekkingen maken duidelijk dat er binnen elk van ons een organiserende centrale intelligentie bestaat. Deze intelligentie kan ons verheffen boven problemen en ons naar nieuwe vervullende ervaringen leiden, zelfs midden in chaos. Het is een vlotte intuïtieve bron van wijsheid en intuïtie. De harmonisatie van het hart en hoofd gebeurt zodra onze geest en onze emoties samenwerken via een proces dat wij zelf initiëren. Deze vorm van intelligentie uit zich in gedachten en emoties die voor onszelf en voor anderen gunstig zijn.

Add to cart